Ενημέρωση

Πώς να επιλέξετε τον τέλειο ατμοποιητή για σας

Ποιος τύπος ατμοποιητή είναι ο κατάλληλος για εσάς;

Πλέον υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από ατμοποιητές στην αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το άτμισμα σας εύκολα σύμφωνα με τα γούστα σας. Αυτό φυσικά συμβαίνει επειδή κάθε ατμοποιητής είναι μοναδικός, οπότε και θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα διάφορα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός για να αποφασίσετε ποια είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Μία από τις πρώτες και πιο σημαντικές ερωτήσεις που κάποιος πρέπει να κάνει πριν επιλέξει έναν νέο ατμοποιητή είναι αν θα προτιμήσει ένας μιας χρήσης ή έναν που χρησιμοποιεί ανταλλακτικά πηνία και αντιστάσεις. Εδώ θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε κατηγορίας ατμοποιητή ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τον σωστό για σας.

Ατμοποιητές μίας χρήσης

Ο ατμοποιητής μιας χρήσης είναι συνήθως η επιλογή των ατμιστών όταν ξεκινούν το άτμισμα ή όσων απλά θέλουν απλά να ατμίσουν και δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο σαν συσκευή. Θα τους βρείτε σίγουρα σε όλα τα kits για αρχάριους ατμιστές και είναι συνήθως φθηνοί και ευρέως διαθέσιμοι. Ένας ατμοποιητής μιας χρήσης χρησιμοποιείται μέχρι να γίνει δύσκολο για τον ατμιστή να τραβήξει αέρα ή μέχρι να αρχίσει να κάνει έναν ήχο σαν γουργούρισμα. Όπως και να έχει, όταν ένας ατμιστής αυτού του τύπου “φάει τα ψωμιά του”, απλά τον αφαιρείτε ολόκληρο από την συσκευή και τον αντικαθιστάτε με έναν καινούργιο. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν αυτοί οι ατμοποιητές είναι ότι είναι φθηνοί, οπότε η αντικατάσταση τους είναι εύκολη αν χαθούν ή απλά τελειώσει η διάρκεια ζωής τους. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο πολύ, τότε θα αντικαταστείτε αρκετά συχνά τον ατμοποιητή σας και το άθροισμα του σχετικά χαμηλού κόστους του κάθε ατμοποιητή μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από την τιμή ενός καλού ατμοποιητή με ανταλλακτικά. Δεδομένου ότι αυτοί οι ατμοποιητές προορίζονται για συχνή αντικατάσταση, συχνά δεν διαθέτουν χαρακτηριστικά που συναντάμε συνήθως σε επαναχρησιμοποιούμενους ατμοποιητές, καθιστώντας συχνά δύσκολη την αλλαγή των γεύσεων. Επίσης, συχνά ο ατμός που παράγουν δεν είναι πολύς και δεν έχει έντονη γεύση. Θα λέγαμε λοιπόν ότι είναι μία καλή επιλογή για όσους ξεκινούν το άτμισμα ή για όσους ατμίζουν σχετικά λίγο.

Ατμοποιητές με αντικαταστάσιμα πηνία

Οι ψεκαστήρες με αντικαταστάσιμα πηνία είναι πάρα πολύ δημοφιλείς στις μέρες μας σύμφωνα με την εταιρεία Alter Smoke: www.altersmoke.gr και άλλες επιχειρήσεις για ατμιστές. Αυτοί οι ατομοποιητές χρησιμοποιούν αντικαταστάσιμες κεφαλές πηνίου οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις μπαίνουν και βγαίνουν στη συσκευή με ένα απλό βίδωμα ή ξεβίδωμα αντίστοιχα πράγμα που κάνει τη διαδικασία της αντικατάστασης ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη. Μπορεί οι ατμοποιητές αυτού του τύπου συνήθως να κοστίζουν περισσότερο από αυτούς της μίας χρήσης τους, ωστόσο συνήθως έχουν και πολλά χαρακτηριστικά που δεν βρίσκονται στα λιγότερο ακριβά “ξαδέλφια” τους. Μερικά από αυτά τα μοναδικά αλλά πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά είναι μεταξύ άλλων οι βαλβίδες ελέγχου ροής αέρα και οι σωλήνες γυαλιού από πυρέξ. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή μεγάλης ποσότητας ατμού με πολύ πλούσια γεύση και άρωμα. Επιπλέον, οι ατμοποιητές αυτού του τύπου μπορούν να καθαριστούν πολύ εύκολα έτσι ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις νέες γεύσεις χωρίς υπολείμματα από τις προηγούμενες. Το κόστος των πηνίων αντικατάστασης είναι πολύ μικρό και σίγουρα θα ξοδέψετε πολύ λιγότερο γι’ αυτά τα ανταλλακτικά σε βάθος χρόνου απ’ ότι για την αγορά ατμοποιητών μιας χρήσης. Οι ατμοποιητές με ανταλλακτικά είναι η επιλογή όσων χρησιμοποιούν αρκετά το ηλεκτρονικό τους τσιγάρο αλλά και όσων θέλουν να πειραματιστούν με γεύσεις και γενικά με την εμπειρία ατμίσματος τους.

Στο τέλος της ημέρας λοιπόν η επιλογή σας θα πρέπει να βασιστεί κυρίως στις συνήθειες σας. Αν δεν θέλετε να επενδύσετε πολλά στο ηλεκτρονικό σας τσιγάρο και δεν θέλετε να πειραματιστείτε και πολύ γιατί δεν θα το χρησιμοποιείτε συχνά, τότε ένας ατμοποιητής μίας χρήσης είναι μια χαρά για σας αφού δεν θα τον αλλάζετε και συχνά. Αν από την άλλη θέλετε να φτιάξετε μία εμπειρία ατμίσματος ακριβώς στα γούστα σας, τότε ένας ατμοποιητής με ανταλλακτικά πηνία είναι μάλλον μονόδρομος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *