Ενημέρωση

Τι είναι τα Ohm της αντίστασης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και τι κάνουν

Αντιστάσεις και Ohm: Τι πρέπει να ξέρετε

Το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό κάποιου που ακούει τη λέξη Ωμ ή Ohm είναι σίγουρα “Τι είναι στο διάβολος είναι αυτό το Ohm;”. Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα βρίσκεται στο βιβλίο της Φυσικής του Γυμνασίου, όσον αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα Ohm αναφέρονται στο atomizer τον ατμοποιητή δηλαδή της κάθε συσκευής. Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτά τα περιβόητα Ohm και πως επηρεάζουν την εμπειρία ατμίσματος σας

Τι είναι τα Ohm

Με απλά λόγια, το Ohm είναι μονάδα μέτρησης της “δύναμης” μιας ηλεκτρικής αντίστασης. Το κανονικό επίπεδο ohm για την αντίσταση ενός ατμοποιητή ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι μεταξύ 2,4 και 2,8. Σε αυτά τα επίπεδα κυμαίνονται όσοι ψάχνουν για πηνία αντικατάστασης στην εταιρεία Alter Smoke και άλλα καταστήματα. Η πλειοψηφία όμως καταλήγει στο 2,5. Αυτό τη στάνταρ ή μέση τιμή Ohm τείνει να προσφέρει μια ομοιόμορφη και χωρίς προβλήματα εμπειρία ατμίσματος.

Πως επηρεάζουν το άτμισμα οι διάφορες τιμές Ohm της αντίστασης του πηνίου του ατμοποιητή;

Παρακάτω θα μελετήσουμε αναλυτικά τις αντιστάσεις με χαμηλές τιμές Ohm και αυτές με υψηλές για να καταλάβετε καλύτερα πως δουλεύουν και που διαφέρουν, έτσι ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε τη καλύτερη σας για το δικό σας στιλ ατμίσματος και φυσικά το δικό σας ηλεκτρονικό τσιγάρο

Αντιστάσεις με χαμηλά επίπεδα Ohm

Όταν χρησιμοποιείτε ένα πηνίο αντικατάστασης με μικρές τιμές Ohm, αυτά που μπορείτε να περιμένετε είναι τα εξής:

• Θερμότερος ατμός
• Συχνά περισσότερη ποσότητα ατμού (δημιουργείται μεγαλύτερη θερμοκρασία στο πηνίο η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να προκύπτει και περισσότερος ατμός)
• Μία ξηρή και ζεστή αίσθηση στο λαιμό (throat hit)
• Το υγρό σας θα εξαντληθεί ταχύτερα
• Τα πηνία με λίγα Ohm μπορεί να προκαλέσουν τον πρόωρο “θάνατο” της μπαταρίας σας.

Πηνία με μεγάλες τιμές Ohm

Χρησιμοποιώντας ένα πηνίο αντικατάστασης με τυπικές ή υψηλότερες τιμές ohm είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε τα παρακάτω:

• Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
• Το υγρό σας θα κρατήσει πιο πολύ απ’ ότι αν χρησιμοποιούσατε μία αντίσταση με χαμηλότερο επίπεδο ohm
• Ο ατμός που παράγεται είναι αρκετά δροσερός και σίγουρα δεν είναι πολύ ζεστός
• Παραγωγή μικρότερης ποσότητας ατμού εξαιτίας του ότι υπάρχει λιγότερη θερμότητα στην πηγή (τα πηνία).

Ποια είναι η ιδανική τιμή Ohm;

Αυτή είναι μία ερώτηση που απλά δεν έχει απάντηση. Είναι καθαρά θέμα γούστου. Όπως βλέπετε κι εσείς, οι αντιστάσεις με λίγα Ohm και αυτές με πολλά έχουν σημαντικές διαφορές. Οι πρώτες δίνουν έμφαση στην παραγωγή πολύ και θερμού ατμού, αλλά τελειώνουν γρήγορα το υγρό και μειώνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι αντιστάσεις με πολλά Ohm από την άλλη παράγουν λιγότερο ατμό και πιο δροσερό και γενικά κάνουν την μπαταρία να κρατάει πολύ. Δεν αφήνουν όμως αίσθηση στο λαιμό και αυτό είναι κάτι που μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους ατμιστές.

Δεν υπάρχει λοιπόν ΜΙΑ απάντηση σε ααυτό το ερώτημα. Σε γενικές γραμμές μία αντίσταση στο στάνταρ εύρος τιμών Ohm (2.4 με 2,8) είναι καλή επίλογη για τους περισσότερους αφού προσφέρει μια αρκετά ισορροπημένη εμπειρία. Καλό είναι λοιπόν να ξεκινήσετε με αυτή και αν δείτε ότι δεν σας καλύπτει να κάνετε ότι κάνετε και με τις γεύσεις για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δηλαδή να πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε τη κατάλληλη αντίσταση για σας. Τώρα που ξέρετε τις ιδιότητες των χαμηλών και των υψηλών Ohm, λογικά θα είστε σε θέση να ξέρετε αν χρειάζεστε μία αντίσταση με περισσότερα ή λιγότερα Ohm από αυτά της στάνταρ αντίστασης με την οποία θα ξεκινήσετε.

Ο πειραματισμός γενικά είναι το παν για τον ατμιστή αφού το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να προσφέρει την εμπειρία που ταιριάζει περισσότερο στον καθένα. Μην φοβηθείτε τις δοκιμές ακόμη και με τις αντιστάσεις, απλά φροντίστε να μην το παρακάνετε και να μην καταφύγετε ποτέ σε «πατέντες» αλλά να προτιμάτε πάντε προϊόντα του εμπορίου και μάλιστα από καλούς κατασκευαστές.

2 thoughts on “Τι είναι τα Ohm της αντίστασης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και τι κάνουν

  1. Ο/Η Βύρων λέει:

    Για καλύτερη γεύση να προτίμησω 0..25 ή 0.30; να επιλέξω τα μεγαλύτερα watt ή μικρότερα; Ευχαριστώ!

    1. Ο/Η Emilios λέει:

      Η διαφορά είναι τόσο μικρή που ίσως δεν καταλάβετε διαφορά στην γεύση. Σε κάθε περίπτωση όμως μόνος σας θα καταλήξετε ποια ταιριάζει στα γούστα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *